BeSafe Izi Modular i-size Isofix bázistalp

BeSafe Izi Modular i-size Isofix bázistalp
BeSafe Izi Modular i-size Isofix bázistalp
BeSafe Izi Modular i-size Isofix bázistalp
BeSafe Izi Modular i-size Isofix bázistalp
79 990 Ft
Újdonságunk egy blokkokra épülő rendszer, amely a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelő technikát ötvözi a praktikummal és a gyermek számára legmegfelelőbb kényelemmel, születésétől 4 éves koráig!

MODULAR EVOLÚCIÓ

A rendszer három részből áll:
◾iZi Modular i-Size bázistalp: az autó egységéhez rögzül ISOfix karok segítségével, hogy fixen tartsa mind a babahordozót, mind a gyermekülést. Csak hagyd az autóban a bázistalpat, a babahordozót és az ülést pillanatok alatt, egy mozdulattal csatlakoztathatod.
◾iZi Go Modular i-Size babahordozó: a Modular rendszer babahordozója, amely egyszerre nyújt maximális védelmet és megnyugtató kényelmet a babának egy éves korig vagy 75 cm-es magasságig. A maximális kényelmet a beépített UV-szűrős, de légáteresztő napellenző, a biztonságot pedig a megnövelt oldalvédelem nyújtja.
◾iZi Modular i-Size ülés: Pillanatok alatt csatlakoztathatod a bázistalphoz, így rendkívül könnyű ki- és beszerelni. Amíg a csemete kicsi, használd az ülést menetiránynak háttal, majd egyszerűen fordítsd menetirány felé, ha már nagyobb a gyermek (legalább 88 cm magas)!

Variálhatóság:

Ugyanazzal az alappal használható a babahordozó és az ülés. Az ülést használhatjuk menetirány szerint és annak ellentétesen is. Ha az autóban hirtelen több helyre van szükség, egy mozdulattal eltávolítható bármelyik modul.


BeSafe iZi Modular in car: Kattintsd be és indulhattok

Az bázistalp az ISOfix pontokhoz csatlakozik, az ülés és a hordozó pedig a bázistalphoz. A ki- és a beszerelés minden esetben egy-két mozdulat. A babahordozónál sem kell az autó biztonsági övével bíbelődni az utazás előtt és után! Az iZi Modular i-Size ülés megfordítása is csak másodperceket vesz igénybe. Ha a bázistalp elején zöld jelzést látsz, az ülés már rögzítve is van!


Alkalmas-e az autóm?

A legtöbb ISOfix-szel szerelt autó képes biztonságosan rögzíteni a BeSafe iZi Modular rendszert. Az ISOfix csatlakozási pontok jellemzően jelölve vannak az autó hátsó ülésén egy kis címkével. A 2012 után gyártott autóknak kötelező eleme az ISOfix, de nem ritka a régebbi modelleknél sem. Az ISOfix rendszerről bővebben itt tájékozódhatsz.


i-Size_a biztonságos szabvány

Európai szabályozás a biztonsági gyermekülésekre vonatkozóan. Az i-Size üléseknek terhelési tesztet kell teljesítenie és olyan előírásoknak kell megfelelnie, amelyek növelik a gyermek biztonságát az autóban egy baleset esetén. A szabvány a legtöbb ISOfix-es autóval kompatibilis.


Menetiránynak háttal? Meddig?

Ameddig csak lehetséges. A baleseti statisztikák szerint az ütközések csaknem fele az autó elejével történnek, a maradék részen a többi oldal (a tetőt is beleértve) osztozik. A gyermekek esetében különösen fontos, hogy a lehető legjobban óvjuk a nyakukat attól az erőhatástól, ami egy ütközés során ébred, hiszen a kicsik feje a testük méretéhez képest sokkal nagyobb, mint egy felnőttnek, valamint a gerincük sem annyira fejlett, hogy sérülés nélkül átvészeljen egy komoly ütközést. Ha hátrafelé megtámasztjuk a gyermek fejét és hátát, a hirtelen fellépő nagy erőhatás eloszlik az ülés háttámláján.
Adatok
Cikkszám
unas_121294