Besafe Izi Comfort X3 Isofix "Metallic Melange" 9-18 kg.

Besafe Izi Comfort X3 Isofix "Metallic Melange" 9-18 kg.
129 990 Ft
Súlyhatár: 9-18 kg
Az autóiparban már régen teret nyert az isofix rögzítés. Kétségtelenül egyszerűbb néhány fület felhegeszteni egy autó padlólemezére, mint megalkotni egy teljesen új gyerekülést. A költségek sem hasonlíthatók össze. Vizsgáljuk meg, milyen is az isofix rögzítés és mi az előnye a hagyományos öves bekötéssel szemben?
A hátsó ülések ülőlapja és háttámlája közé benyúlva érezhetjük, hogy két pár szabványos tartófül van a padlólemezhez hegesztve. Ezekhez kell csatlakoztatni a gyerekülés alapjából hátra kinyúló ISO norma szerinti körmöket. Az Isofix szabvány valódi előnye a biztonsági övvel beköthető gyermekülésekkel szemben, hogy teljesen kiküszöböli a hibás (nem kellő körültekintéssel végzett) rögzítés lehetőségét, illetve ütközéskor minimalizálja az elmozdulást.
Az iZi Comfort X3 Isofix a BeSafe egyik legújabb fejlesztése. A sorozatgyártás megkezdése előtt ezt az ülést is alapos vizsgálatnak és dinamikus teszteknek vetették alá. A legszigorúbbnak számító ADAC teszten 'gut', vagyis jó minősítést ért el és a legújabb NPACS normákhoz igazított oldalvédelmi tesztet is nagyszerű eredménnyel zárta. (NPACS: a gyerekülések értékelésére irányuló, az EU által finanszírozott új program, amely összehangolt tesztelési és értékelési eljárásokat állapít meg.) Az ülést az ECE R44/04 direktíva szerint vizsgálták be és az I. kategóriában, 9-18 kg tömegű gyermekek számára, menetiránnyal szemben beépítve használható.
Ez az üléskonstrukció megegyezik az Izi Comfort X3 üléssel, kiegészítve egy integrált isofix rögzítő körmöket, padlótámaszt és lábtartót is magában foglaló alappal.
Dupla kagylóhéj, energiaelnyelő zónák - extra védelem, extra anyagokkal.Négy fekvő pozíció az ülés mindkét oldaláról beállítható.
A saját öv vállmagassága - kifűzés nélkül állítható. Elegáns megjelenésű huzat - jól szellőző, bőrbarát anyagok felhasználásával.
Isofix rögzítés dupla biztonsággal - a rendszer kioldására csak a szülő képes.
Az isofix rögzítés egyik legfontosabb követelménye, hogy a gyerek még véletlenül sem tudja kinyitni. Az iZi Comfort X3 Isofix ülés rögzítő körmeit úgy alakították ki, hogy biztonsági reteszelés védje őket, lehetetlenné téve a véletlen kioldást.
Helyes bekötés jelző - csak akkor tökéletes a rögzítés, ha a zöld jelzés látható.
Ez az elmés kis szerkezet nagyon egyszerűen, de megbízhatóan ad visszaigazolást a szülőnek arról, hogy az ülés tökéletesen a helyére illeszkedik-e, vagy sem. Nyugodtak csak akkor lehetünk, ha az ülés lábtartóján mindkét oldalon a kis ablakocskákban zöld jelzést látunk. Soha ne helyezze a gyermeket az ülésbe, ha piros jelzést lát!
Kihajtható, állítható padlótámasz - a leghatékonyabb előrebillenés gátló.
Az isofix körmök szilárdan rögzítik az ülést, de nem gátolják meg abban, hogy hirtelen lassuláskor előrebillenjen, komoly sérülésveszélynek kitéve a gyermek fejét és nyakcsigolyáját. A mérnökök ezért kifejlesztettek egy olyan kihajtható támasztólábat, amely az autó padlójára támaszkodva szinte tökéletesen meggátolja az ülés előrebillenését. Ezzel az állítható lábbal kiegészítve az isofix bekötés a ma ismert lehető legszilárdabb rögzítést biztosítja. Az iZi Comfort X3 Isofix úgy viselkedik az autóban, mintha a karosszéria része lenne és ezért képes igazán hatékony védelmet nyújtani.
Integrált lábtartó a gyermek önállóan tud be- és kiszállni az ülésből.
3 pontos övvel is beköthető szükségmegoldás régebbi járművekben.
Adatok
Cikkszám
unas_257876