Kókusz-hajdina matrac 70x140

Kókusz-hajdina matrac 70x140
19 990 Ft
100% természetes matrac az alváshoz. Biztonságos még az allergiásoknak is. Tökéletes, kényelmes, praktikus és egészséges kétoldalú matrac, a legfiatalabbak igényei szerint kifejlesztve. Rendkívül praktikus és egyedülálló matrac gyerekeknek, részletekre ügyelő precíz kivitelezésben: a matrac mindhárom rétege kiváló minőségű alapanyagokból készült, ami garantálja a biztonságos és komfortos használatot. A gyerekeknek kifejlesztett speciális három rétegű hajdina-hab-kókusz matrac ortopedikus, izzadásgátló, antiallergén.

Hajdina héj – a matrac felső rétege. Egészségre gyakorolt jótékony hatása rég óta ismert. Nagyon magas a rutin tartalma (P vitamin 5%-ig), melynek eredményeként erősen antioxidáns, azaz rendkívül jó légáteresztő. A hajdina héj megakadályozza az atkák, pókok és baktériumok Gram (+) és Gram (-) növekedését. Ezt első sorban a benne található tanninnak köszönhető, ami megakadályozza a mikroorganizmusok fejlődését. A hajdina héj a gyerek testéhez kiválóan igazodó cellákban található. A hajdina héj kagyló alakja miatt rendkívül jó légáteresztő képességű. Gyógyítja és jótékony hatású a gerinc nyaki, mellkasi és ágyéki részére. Antistressz hatású, hiszen semlegesíti a vízerek káros sugárzást, valamint a nagyon káros elektromágneses sugárzást is. Rendkívül jó termikus tulajdonságú, mert nem melegszik fel a test természetes hőmérsékletétől, ezért izzadás csökkentő és kiválóan alkalmas a bőrbetegségek és felfekvés megelőzésére.Freonmentes speciális poliuretán hab - a matrac középső rétege. A kiváló minőségű a gyerekek egyedi igényeihez kialakított habban található speciális szellőző csatornák biztosítják a még jobb légáramlást.

Kókusz matrac – a matrac alsó rétege. A kókuszmatrac természetes latexált vulkanizált kókuszrostokból készül. Tartós rugalmasságát 120 C-ra hevített kemencében éri el, melynek során a magas hőmérsékleten sterilizálják, elpusztítva minden baktériumot és károkozót. A matracban javítja a természetes légáramlást, hiszen a kókusz réteg 65%-a levegő. A kókusz nem bocsájt ki semmilyen bőrre vagy a légutakra káros anyagot. A kókusz réteg, hasonlóan a hajdina héjhoz, antibakteriális és meggátolja az atkák szaporodását. A kókusz réteg számos az egészségre kedvező tulajdonsággal rendelkezik. A kókusz rostok kiválóan szellőznek, ezért a kókusz réteg nem nyeli el a szagokat, sem a nedvességet. Rendkívül jó légáteresztő képességű. Rugalmas, ezért könnyen igazodik a test alakhoz, de nem deformálódik még tartós használat során sem. Antiallergén, hiszen a kókuszrost az valójában cellulóz (fa), azaz olyan természetes alapanyag, amelyet az orvosok is ajánlanak.

Pamut huzat – légátersztő pamutból készül.
A huzat, a kókusz réteg, a bolyhos gyapjú szálak s a cérnák is, amellyekből a termék készül Öko-Tex Standard 100 minősítéssel rendelkeznek, amely igazolja, hogy az alapanyagok megfelelnek a gyermekeknek készülő termékekre vonatkozó minden humánökológiai követelménynek.

A fentiek alapján röviden összefoglaljuk a természetes hajdina-kókusz matrac előnyeit:
- antiallergén
- nem melegszik fel gyermeke testhőmérsékletétől
- állandóan száraz marad
- igazodik gyermeke testalakjához
- tartós használat során sem deformálódik
- meggátolja az atkák kifejlődését
- ortopéd szakorvosok is ezt ajánlják
- a matrac biztosítja éveken keresztül gyermeke egészséges nyugodt álmát
- nem rugózik
- közepesen kemény

Vastagsága: 8 cm

Tudtad?
A csecsemő álma meghatározó jelentőségű az egészséges fejlődésének. Az újszülöttek akár napi 18-20 órát, párhónaposan pedig még 15 órát is képesek aludni. Ezért nagyon fontos, hogy ilyenkor is teljesen biztonságban legyenek. Annak ellenére, hogy a matracokat nem gyógyszertárban vásároljuk, ennek ellenére talán még fontosabbak a babánk egészségére: a gerincoszlop megfelelő pihentetése, antiallergén tulajdonságok miatt jó választás a hajdina-kókusz matrac.
Adatok
Cikkszám
unas_270323